Logo berkelnieuws.nl


Foto: Emiel Muijderman / TC Tubantia
Foto: Emiel Muijderman / TC Tubantia

Berkel als rode draad

  Cultuur

In zeven Nederlandse en vijf Duitse plaatsen langs de Berkel wordt zondag 23 juli de 'Berkelaktionstag' ofwel het 'Berkelfestival' gehouden. Van bron tot monding kan men aan activiteiten deelnemen. Onder meer in musea de Scheper in Eibergen en de Lebbenbrugge bij Borculo is van alles te beleven.

Eibergen - De Scheper heeft deze dag van 11.00 tot 16.00 uur eenmalig haar statige voordeur aan de Grotestraat 41 geopend, zodat nieuwsgierige bezoekers de villa van Betsie en de kledingtentoonstelling Herman en Betsie kunnen bewonderen. Ronde de fictieve personages Herman en Betsie draait de hele zomer een kledingexpositie in het museum. Er worden zondag diverse filmpjes gedraaid, waaronder eentje uit de jaren dertig over het uitgraven van de Berkel.

In de ontmoetingsruimte van boerderijmuseum De Lebbenbrugge draaien op zaterdag 22 en zondag 23 juli twee documentaires over de Berkel. De eerste is de natuurdocumentaire 'De Berkel in de 21 eeuw' en de tweede is '25 jaar varen op de Berkel'. De films zijn gratis en na elkaar te bekijken. Begintijden: 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

De Berkelaktionstag werd in 2015 in Duitsland voor het eerst georganiseerd om het Berkelgebied op de kaart te zetten bij bezoekers en toeristen. Deze derde editie zijn ook de Nederlandse Berkelsteden aangesloten bij het evenement. Meer info: achterhoek.nl/berkelfestival

Reageer als eerste
Meer berichten