Logo berkelnieuws.nl


The Cool Trick toert niet alleen door Nederland, maar heeft ook op internationaal niveau zijn rauwe visitekaartje afgegeven. Foto: A Nice Try Production
The Cool Trick toert niet alleen door Nederland, maar heeft ook op internationaal niveau zijn rauwe visitekaartje afgegeven. Foto: A Nice Try Production

Achterhoekse bands zorgen voor 'Fuzz' in Enschede

  Cultuur

Drie bands, waarvan twee uit de gemeente Berkelland, zorgen op donderdag 20 juli in het Enschedese Atak-café voor een ouderwets avondje ruige rock in een intieme setting onder de noemer 'Fuzz'.

Shock the Devil
Dit is een uit Borculo afkomstige band met lange haren, stevig instrumentaal geweld en een lading energie om een poppodium een avond lang van licht te voorzien. Het kwartet, bestaande uit Rick Slootweg op de gitaar, Robin van Leijen achter het drumstel, basgitarist Menno Nijen Es en zanger Jelle Stomps komt Enschede wegblazen met een spetterend optreden. Wij spraken met frontman Jelle Stomps en hij zag de samenwerking met de twee andere bands direct zitten: "Supergaaf, zo'n event waarin ruimte is voor de wat hardere rock, wij hebben wel zin in een goed avondje headbangen!" Wat voor muziek speelt Shock the Devil? "Het contrast binnen ons repertoire is erg groot; zo zijn er bijna metalachtige intro's die in rap tempo worden opgevolgd door bijna poppy refreintjes. Een grote bron van inspiratie is Nirvana."

The Cool Trick
Basgitarist Teun Brugman, zanger/gitarist Tommie Markerink en drummer Jasper Manuel vormen de band The Cool Trick. Deze drie - naar eigen zeggen - 'punk 'n rollers' maken de line-up van Fuzz compleet. De Needenaren toeren niet alleen door Nederland, maar hebben ook op internationaal niveau hun rauwe visitekaartje afgegeven. Ze toerden door Engeland, verkopen cd's in Japan en worden gedraaid op een New Yorks punkrockradiostation. "Onze band heeft de snelle akkoordenschema's en energieke stage-performance van punkbands als The Sex Pistols, Ramones en Teenage Bottlerocket. Maar wij zijn absoluut geen boze punkers, onze muziek is juist erg vrolijk!" The Cool Trick is momenteel druk bezig met het produceren van een album en tijdens Fuzz krijgen de fans alvast de kans om enkele nieuwe nummers te plaat te horen.

De Russen Komen
Deze Enschedese band bestaat, naast gitarist Karlien Huiskes (zie kader rechts), uit zanger Martijn Oldeboer, bassist Arjen Schelfer en drummer Gert-Jan Bos. Ze spelen tijdens Fuzz een thuiswedstrijd, want alle vier de bandleden zijn techneut bij Atak. De teksten schrijven ze zelf en deze kunnen over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan: "Wij schrijven onze nummers over zaken die ons niet aanstaan. Dat kan van alles zijn, zoals nordic walkers, fietsendieven of bepaalde politieke onderwerpen." De Russen Komen is een punkband die back to basics gaat met een rauwe garage-achtige sound. Maar wat is dat nou precies met die naam? Huiskes schiet in de lach: "Haha, ja. Arjen zei dit ooit tijdens een repetitie en dit was zo volledig random dat we hem hebben gehouden."

reageer als eerste
Meer berichten