Logo berkelnieuws.nl


Hellendoornse dirigent voor Egerländerkapel Borculo

  Cultuur

Borculo - De in Hellendoorn geboren Jan Dijsselhof is per 1 juli de nieuwe dirigent van de Borculose Egerländerkapel De Knollentrekkers.

Na een proefperiode van een aantal maanden en een afsluitend concert is door de leden van de kapel besloten verder te gaan met hem als nieuwe kapelmeester. Dijsselhof is van huis uit klarinettist. Momenteel speelt hij op tenorsaxofoon bij de Hellendoornse harmonie. Dijsselhof heeft in 1978 de Hellendoornse Eschländerkapel opgericht met een aantal vrienden. Hij was hiervan in de jaren tachtig al enkele jaren dirigent en in 2006 pakte hij het stokje weer op. De Eschlanderkapel speelt in de supertop-klasse, de hoogste amateurklasse.

Nu heeft hij er met de Knollentrekkers een tweede orkest bij. Dijsselhof: “In het najaar van 2016 had ik al gezien dat de Knollentrekkers op zoek waren naar een dirigent, maar toen was ik daar nog niet aan toe en heb ik de sollicitatie laten schieten. Mijn verbazing was groot, toen in maart bleek dat er nog steeds geen kapelmeester was gevonden. Ik dacht: waarom ook niet, dus heb ik gesolliciteerd.”

Dijsselhof denkt in de Borculose kapel een vereniging te hebben gevonden, waarbij de leden de Böhmische blaasmuziek een warm hart toedragen, gezelligheid willen hebben met elkaar en toch goed voor de dag willen komen. Gezien de samenstelling van de kapel moet de komende jaren wel gezorgd worden voor nieuwe, jongere leden op diverse posities. “Door enthousiast met elkaar te blijven en dit uit te stralen naar buiten kunnen we ook voor deze nieuwe leden een aantrekkelijke kapel zijn.”

De Knollentrekkers heeft na een lange periode met verschillende dirigenten behoefte aan een stabiele kapelmeester, die de kapel een nieuwe boost kan en moet geven.

reageer als eerste
Meer berichten