Voor Mike Gerritsen is acteren niet nieuw. De jonge Borculoër speelde al eens als Zwarte Piet in een serie op YouTube en als deejay in de film 'Homo?! Boeit geen flikker!'.
Voor Mike Gerritsen is acteren niet nieuw. De jonge Borculoër speelde al eens als Zwarte Piet in een serie op YouTube en als deejay in de film 'Homo?! Boeit geen flikker!'.

Mike Gerritsen wil nog niets verklappen over zijn rol in Voetbalmaffia

  Cultuur

Het is morgen - woensdag 14 juni - een spannende dag voor Mike Gerritsen. De 19-jarige inwoner van Borculo stapt dan in de lijnbus, die hem naar Deventer brengt. De busrit is niet zo enerverend, maar datgene wat hem in de koekstad te wachten staat des te meer. Gerritsen heeft een rol in een televisieserie.

BORCULO - "Ik heb woensdag filmrepetitie in het stadion van Go Ahead Eagles. Het is belangrijk dat het goed gaat. Dan ga ik met een gerust gevoel naar de eerste opnames. Die zijn twee dagen later op vrijdag", zegt Gerritsen. De tiener heeft een rol in de serie Voetbalmaffia, die vanaf oktober op NPO Nederland 3 wordt uitgezonden. De serie gaat over matchfixing en speelt zich af in Italië, België, Thailand en Deventer. Gerritsen hoeft voor de opnames Nederland niet te verlaten. Hij speelt alleen in Deventer. "Na de eerste opnames op vrijdag zal ik nog enkele keren naar Deventer gaan", zegt hij.

Gerritsen is blij dat hij tot de uitverkorenen behoort. Overigens konden belangstellenden zich vorige week nog steeds aanmelden voor een figurantenrol. Gerritsen zelf houdt over zijn eigen rol de kaken op elkaar. Ook wil hij geen tipje van de sluier oplichten. Iedereen moet in oktober verrast worden als Voetbalmaffia op televisie is te zien. "Het is niet zo dat ik van de serieproducent niets mag zeggen. Maar de spanning is natuurlijk weg als ik nu verklap welke rol ik heb. Ik kan me voorstellen dat de producent daar ook niet blij mee zal zijn. Ik wil het zelf nog niet vertellen." Voor Gerritsen is acteerwerk niet nieuw. De jonge Borculoër speelde al eens als Zwarte Piet in een serie op YouTube en als deejay in de film 'Homo?! Boeit geen flikker!'. "Die film was op TV Enschede en als schoolfilm in de klassen te zien." Gerritsen zou na deze opnames best in de filmwereld verder willen. Hij heeft plezier in acteren. "Maar ik heb geen opleiding in die richting gevolgd. Ik weet ook niet hoe de kansen liggen om aan een baan te komen. Ik zit niet in dat wereldje", zegt hij. Momenteel werkt hij als keukenmedewerker bij Erve Brooks in Gelselaar.

Meespelen?

Bing Film & TV zoekt voor de opnamen in en rond het stadion De Adelaarshorst nog figuranten. Als voetballer, toeschouwer op de tribune of bewoner van de stad kun je figureren in de nieuwe serie. Wil jij meedoen? Stuur dan een e-mail naar figuratie@bingfilm.tv

Meer berichten