Column Frank van Amersfoort: vakantiekilo's

  Column
Foto:

Misschien heb je ze al of kun je nog de keuze maken om te zorgen dat je ze niet krijgt. Voor dat laatste verwijs ik je graag naar mijn laatste column die je daarbij kan helpen. Voor de personen die de vakantiekilo's al hebben of voor de personen die nog op vakantie zijn of gaan en ervoor kiezen alle leefregels overboord te gooien is deze column interessant.

Beeld je eerste dag na je vakantie in, je kunt dan twee keuzes maken. Om weer fit energiek en met minder kilo's door het leven te gaan of het tegenovergestelde te accepteren. Maar ga in beide keuzes niet lopen jammeren en zeuren dat het allemaal zo lastig is, het je zwaar valt of het je niet lukt omdat je om de haverklap feestjes hebt. Maar ook jezelf lopen kwellen en onzeker te zijn over je gezondheid, uiterlijk en fitheid is onnodig. Je hebt er zelf voor gekozen om tijdens je vakantie een andere invulling te doen dan ik eerder beschreven heb. Niet erg, dat is ook een keuze.

Maak jij de keuze om weer fit, energiek en met minder kilo's door het leven te gaan? Ga er dan ook direct voor. Maak een plan voor je voeding, plan direct extra beweegmomenten en stel realistische doelen. Beweeg volgens de schijf van drie, weeg je wekelijks op hetzelfde moment en meet je buikomvang om te meten of je goed op weg bent. Maar voor dat maak je energiebehoefte inzichtelijk, ga daar qua calorieën onder zitten en houd bij wat je eet. Dit laatste kan je mooi doen in een food app, sommige fitnessclubs bieden deze aan als service. Ik schrijf het even makkelijk op in een paar zinnen, maar dit is de enige manier om weer fit, energiek en met minder kilo's door het leven te gaan.

Denk jij net als velen wat dit voor abracadabra is? Neem een beweeg- en voedingsdeskundige of lifestylecoach in de armen om je hierbij te helpen. Succes bij het maken van je keuze!

Frank van Amersfoort is personal trainer, (voedings)coach en tevens eigenaar van The Chariot sport & healthcenter.

Meer berichten