Foto:

Column Frank van Amersfoort: 'Ik wil het wel… Maar doet het niet!'

  Column

Ik wil het wel... Maar doe het niet. Of nog sterker, het lukt mij niet. Dat hoor ik vaak om mij heen, en helemaal mooi dat ik dan vaak argumenten aangedragen krijg waarom ze het dan niet doen of waarom ze het niet lukken. Sommige zijn al een stapje verder en komen tijdens het vertellen tot de conclusie dat het meer een 'smoes' is dan dat er daadwerkelijk van alles in de weg staat.

Het is simpelweg tijd voor actie. Maak jezelf vanaf vandaag blij en start er gewoon mee. Maar hoe dan? Dat begint met de juiste motivaties. Pak er oldskool pen en papier bij en schrijf nu eens op waarom je het zo graag wilt, waarom het zo belangrijk voor je is en wat voor gevoel je het zal geven op het moment dat je juist hetgeen bereikt wat je altijd al wilde of waar je geregeld aan denkt waarvan je altijd al vind dat moet veranderen?

Maak het mogelijk! Alleen jij kan dat doen. Wat helpt is dat je mijn afgelopen twee columns gelezen en begrepen hebt (lees ze terug op facebook.com/thecharioteibergen). Ik had het hierin over ruimte creëren, structuur en ritme inbrengen in je dagelijks leven, zodat je de rust ervaart.

Heb je dit goed in orde dan is het tijd voor de volgende stap: hetgeen waarmaken wat je altijd al wilt. Maar dan denk je alleen? Nee, dat hoeft niet alleen, maar de start naar hetgeen wat je wilt begint bij jezelf. Maak hetgeen wat je wilt bespreekbaar in je omgeving of vraag een professional om je te helpen. Dit kan bijvoorbeeld een mental-, werk- of voedingscoach zijn, maar misschien ook wel een personaltrainer.

Eén ding, laat het er in ieder geval niet bij zitten, dat is zonde, maak jezelf blij!

Frank van Amersfoort, personaltrainer, (voedings)coach en tevens eigenaar van The Chariot sport & healthcenter

Meer berichten