Krijgt Berkelland ook een kinderburgemeester?

Burgemeester Joost van Oostrum vertelt met plezier over zijn werk op obs Menno ter Braak. In het midden leerling Gijs.
Burgemeester Joost van Oostrum vertelt met plezier over zijn werk op obs Menno ter Braak. In het midden leerling Gijs. (Foto: R. te Vaanholt)

Eibergen - Burgemeester Joos van Oostrum bracht maandag 30 september een werkbezoek aan obs Menno ter Braak in Eibergen. Hij was uitgenodigd door Gijs, een leerling uit groep 6. Gijs had ergens iets gelezen over een kinderburgermeester en wilde zelf dat ambt wel bekleden in de gemeente Berkelland.

Daarom besloot de leerling een mail te sturen naar de burgemeester met de vraag of er al een kinderburgemeester is in onze gemeente. De burgemeester, op zijn beurt, nodigde Gijs uit op het gemeentehuis.

Maandag bracht de burgemeester een bezoek aan obs Menno ter Braak. Hier vertelde de burgemeester dat in de gemeente Berkelland nog geen kinderburgemeester is. Er is al wel een jongerenraad en er start binnenkort het project ‘groep 8 aan de macht’. Of er daarnaast nog een kinderburgermeester komt, kon Joost van Oostrum nog niet met zekerheid beantwoorden.

De kinderen hadden vele vragen voor hem: over de ambtsketen, zijn werkzaamheden, zijn (vroegere) werk in de supermarkt. Hij vertelde openhartig over zijn gezin, zijn hobby en zijn auto. De kinderen vroegen hem ook hoe hij als burgemeester het beschikbare geld in zijn gemeente zou willen verdelen? Welke keuzes maak je dan? Geld voor oudere mensen? Voor veilige fietspaden? Voor meer sport op school Volgend jaar loopt zijn ambtstermijn af. Of hij in Berkelland burgemeester blijft, mocht hij nog niet verklappen. De kinderen van ‘de Menno’ hopen het wel!

Meer berichten