Fons Slutter is maar wat blij met z'n nieuwste 'hobby': zwerfvuil opruimen via de app HelemaalGroen.nl
Fons Slutter is maar wat blij met z'n nieuwste 'hobby': zwerfvuil opruimen via de app HelemaalGroen.nl (Foto: Jaap de Boer)

Oud-varkensboer Fons Slutter houdt tegenwoordig Beltrum schoon

Beltrum - Fons Slutter (64) woont aan de Meenweg in Beltrum, waar hij een varkensbedrijf had. Fons heeft een spierziekte en ondervindt daarvan al vanaf zijn veertigste de gevolgen. Het was de reden dat hij twee jaar geleden zijn bedrijf heeft moeten beëindigen. Tegenwoordig helpt hij zijn vrouw Marian om hun Rustpunt 'Tokke Wekke' te onderhouden en hij heeft jaarlijks afleiding wanneer er op hun erf een wagen voor het corso wordt gebouwd.

Nu de rust wat dat betreft is wedergekeerd, is Fons maar wat blij met z'n nieuwste 'hobby': zwerfvuil opruimen via de app HelemaalGroen.nl, het geesteskind van de Geesterse oud-dierenarts Jaap de Boer. De Boer hierover "Dit werk geeft hem een zinvolle reden in beweging te blijven en zijn spieren te blijven prikkelen om het ziekteproces te vertragen. Zijn fiets komt nu extra in beweging en brengt hem verder van huis. Hij helpt nu samen met andere Beltrum HelemaalGroen te maken."

Jaap de Boer begon jaren geleden ook met rommel opruimen, toen hij veel moest lopen om te revalideren na een fietsongeluk. "Iedereen kan helpen zwerfvuil opruimen, maar juist voor rolstoelgangers of scootmobielers is het de manier om zinvol bezig te zijn voor zichzelf én voor de omgeving. Daarbij is deelname belangrijker dan een perfect resultaat. Alle beetjes helpen."

Op de gemeenschappelijke kaart van app.helemaalgroen.nl kan je zien waar Fons geweest is en ook waar al die anderen actief zijn om hun omgeving schoon te maken en te houden van zwerfvuil. 

Meer berichten