Foto: De Persgroep

Berkelland Nieuws gaat samenwerken met Achterhoek Nieuws

Berkelland - DPG Media, waarvan Berkelland Nieuws een onderdeel is, stopt per 1 november met de verspreiding van deze huis-aan-huiskrant en gaat samenwerken met Uitgeverij Achterhoek Nieuws BV, uitgever van onder andere Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo en Achterhoek Nieuws Eibergen-Neede.

Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws beschikbaar via Achterhoek Nieuws. Adverteerders van Berkelland Nieuws kunnen in de toekomst ook nog steeds terecht bij DPG Media. DPG Media biedt een uitgebreid aanbod van verschillende nieuwsmerken en digitale advertentiemogelijkheden.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht."

"Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl."

Gerhard Weevers, uitgeverij Achterhoek Nieuws BV: "Wij gaan voor een toekomstbestendige lokale nieuwsvoorziening in de Achterhoek. De samenwerking met DPG Media zal daaraan bijdragen. Lezers en adverteerders mogen in het gebied waar wij huis-aan-huiskranten uitgeven de hoge kwaliteit verwachten die zij al van ons gewend waren. Daarnaast zullen wij verder inzetten op het ontwikkelen en verbeteren van onze digitale uitgaven en online platforms, zodat de Achterhoekers van nu en de toekomst op de hoogte blijven van het nieuws uit hun buurt."

Achterhoek Nieuws en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Meer berichten