Samen met boer Bennie hebben de kinderen de geboorte van een kalfje van nabij kunnen bekijken.
Samen met boer Bennie hebben de kinderen de geboorte van een kalfje van nabij kunnen bekijken. (Foto: Leslie Schuurman )

Kinderen Tormijnschool getuige van geboorte kalfje

Beltrum - Groep 3/4 van de Tormijnschool uit Noordijk heeft dinsdag 24 september een bezoek gebracht aan educatieboerderij De Weiden in Beltrum. Bij dit bezoek vielen de kinderen met hun neus in de boter.

Educatieboerderij De Weiden ontvangt zowel groepen voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Hier leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt. Én waar de kalfjes vandaan komen; de kinderen waren tot hun verrassing getuige van de geboorte van zo'n klein koetje. Samen met boer Bennie hebben de kinderen deze bijzondere gebeurtenis van nabij kunnen bekijken.

De 'Tormijntjes' kregen verder een rondleiding langs de kalfjes, die aan hun vingers mochten sabbelen, de alpaca's, papegaaien, parkieten, geiten en shetlandpony's. Bij Joke de knuffelkoe konden de kinderen de uiers van een echte koe voelen. In het weiland bij de koeien gingen de kinderen op zoek naar 'koeienvla', zoals een van de kinderen van groep 3 het noemde. In deze koeienvlaaien bekeken de kinderen de insecten, de mestkevers die zich hierin verstopten. Ook werd uit het prentenboek 'Tim zoekt een koe' voorgelezen, waarin wordt uitgelegd hoe de melk van de koe, via de fabriek in de winkel terecht komt.

Meer berichten