De heer Wopereis ontvangt het ziekenbloemetje van vrijwilligster Annie te Buurkes. 
De heer Wopereis ontvangt het ziekenbloemetje van vrijwilligster Annie te Buurkes.  (Foto: Marga van Uem)

Zonnebloemafdeling Borculo-Haarlo verrast zieken met bloemetje

Borculo - Officieel is het de tweede zondag van september Nationale Ziekendag. Vanwege het Septemberfeest werden de zieken in Borculo een week later, op zondag 15 september, bezocht door vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Borculo-Haarlo. In Haarlo gebeurde dat al op de vrijdag ervoor.

Al jaren worden zieke mensen in het hele land op deze dag door vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen verrast met een bloemetje, een moment van extra aandacht dat door vrijwel iedereen erg wordt gewaardeerd. Zo ook in Borculo en Haarlo.

Het bezoek aan de voordeur wordt meestal gevolgd door de uitnodiging binnen te komen, omdat een praatje op de zondagmorgen ook heel welkom is.

Meer dan 100 mensen werden dit jaar verblijd met een fraaie herfstchrysant die, vanwege het vijftigjarig jubileum van de afdeling, dit keer extra groot was opgemaakt.

Ook de zieken in het Andriessenhuis werden niet vergeten. Alle 40 bewoners kregen bezoek van een vrijwilliger met een mooie chrysant, terwijl een prachtig opgemaakt bloemstuk een plaatsje in de gesloten afdeling kreeg. Het is elk jaar weer verheugend om te ervaren hoe blij mensen zijn met een kleine blijk van aandacht door een luisterend oor en een fleurig bloemetje.

Het is voor de Zonnebloemafdeling onbevredigend te weten dat niet alle zieken die dit bloemetje verdienen ook daadwerkelijk bereikt worden. Eenvoudig omdat ze niet allemaal bekend zijn. Daarom roept zij iedereen op namen van zieke mensen bekend te maken bij Anneke Vruwink, tel. 0545 – 481737.

Meer berichten