De kleindierenverenigingen van Berkelland houden op zaterdag 28 september houden weer hun jaarlijkse jongdierendag.
De kleindierenverenigingen van Berkelland houden op zaterdag 28 september houden weer hun jaarlijkse jongdierendag. (Foto: PR)

Zitten de fokkers op de goede weg?

Ruurlo - De kleindierenverenigingen van Berkelland (NPV-Neede, KV Oost Achterhoek, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) houden op zaterdag 28 september houden weer hun jaarlijkse jongdierendag. Ditmaal bij de familie Wassink aan de Wiersseweg 53 in Ruurlo. Van 9 tot 13 uur.

De fokkers van deze verenigingen laten hun jonge dieren - hoenders, dwerghoenders, konijnen, duiven en siervogels - beoordelen door de keurmeesters.

Op een jongdierendag worden alleen de dieren beoordeeld die dit jaar geboren zijn. De fokker en overige belangstellenden mogen de keurmeester vragen stellen hoe hij tot zijn oordeel komt. Voor de fokkers is dit een prima gelegenheid om te kijken of de jonge aanwas op de goede weg zit richting de grotere tentoonstellingen die in het najaar gehouden worden.

De jongdierendag is gratis toegankelijk voor belangstellenden. "Kom eens kijken naar onze mooie hobby en maak kennis met de vele fokkers. Zij vertellen graag en enthousiast over hun prachtige dieren", aldus een woordvoerder van de gezamenlijke verenigingen.

Meer berichten