Er verandert de komende tijd veel bij de Ruurlose apotheek: Ineke Hulshof (links) vertrekt en Gerry Otten zal haar weldra volgen.
Er verandert de komende tijd veel bij de Ruurlose apotheek: Ineke Hulshof (links) vertrekt en Gerry Otten zal haar weldra volgen. (Foto: PR)

Apothekersassistente Ineke Hulshof met pensioen

Ruurlo - Apothekersassistente Ineke Hulshof gaat eind september met pensioen. Ineke is sinds jaar en dag één van de vertrouwde gezichten van de apotheek in Ruurlo.

Na het behalen van haar apothekersassistentendiploma begon Ineke in 1971 in Apotheek Kampman te Lochem. Na een aantal jaren verruilde Ineke de apotheek in Lochem voor de praktijk van de Ruurlose apotheekhoudend huisarts Bodegom. Toen in 1998 in Ruurlo de apotheek aan 't Rikkelder openging, werd Ineke daar één van de assistenten. Ze werd al snel gevolgd door Gerry Otten, haar jeugdvriendin, met wie ze ook in Lochem al samenwerkte.

In de jaren daarna is Ineke altijd trouw gebleven aan de Ruurlose apotheek; ze heeft zich altijd met ziel en zaligheid ingezet voor het wel en wee van de Ruurloërs. Ineke heeft er altijd met plezier gewerkt en in de loop der tijd de nodige leuke, maar ook ingrijpende veranderingen meegemaakt; het was voor haar nooit aanleiding om de apotheek te verlaten.

Zowel voor patiënten als ook voor haar collega's gold Ineke als een integere, betrouwbare en warme persoonlijkheid, een vraagbaak voor velen, met een hart voor de zorg. Nu Ineke de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, stopt ze met haar werk in de apotheek. Bang voor een 'zwart gat' is ze niet: met de nodige taken als mantelzorger, oppasoma en reisgenoot blijft haar agenda meer dan gevuld. Voor het apotheekteam zal het gemis zeker voelbaar zijn, temeer omdat ook collega Gerry Otten later dit jaar van haar pensioen zal gaan genieten.

Op 20 september is de laatste werkdag van Ineke; 's ochtends bestaat de mogelijkheid om haar persoonlijk de hand te schudden, eventueel herinneringen op te halen en natuurlijk geluk te wensen met haar nieuwe levensfase. Iedereen is welkom in Apotheek Ruurlo aan 't Rikkelder 22.

Meer berichten