"Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten'', zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.
"Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten'', zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

Met een speciale bril op zélf dementie ervaren

Berkelland - 'Samen bewegen' is het thema van Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van velen. De dag wordt gevierd op 21 september, maar op 'omliggende dagen' zullen ook activiteiten plaatsvinden.

"Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar vaak ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving'', zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

De regionale afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland verzorgt samen met de gemeente Berkelland een activiteit voor naasten van mensen met dementie. Zij krijgen met behulp van een Virtual Reality Dementiebril, de mogelijkheid om te ervaren wat het is om dementie te hebben.

Op dinsdag 17 september 's morgens in de bieb in Ruurlo en 's middags in de bieb in Borculo. Op donderdag 19 september 's morgens in Neede bij Jimmy's aan de Bergstraat 10 en 's middags in Eibergen in de bieb.

Meld je vooraf aan bij het Klantcontactcentrum van de gemeente: (0545) 250 250. In overleg wordt een afspraak gemaakt voor een geschikt tijdstip.

Meer berichten