Foto's: Henk Klein Hazebroek

Dubbel prijs voor wagenbouwers Wielderink

Beltrum - Wagengroep Wielderink (foto boven) heeft zondag de eerste prijs in de wacht gesleept bij het corso tijdens Festunique Beltrum. Wielderink kreeg de meeste stemmen van de jury én van het publiek. Dubbel succes dus! Plek twee ging naar Wagenbouwgroep Dynamite en plek drie was voor Oet alle windstreken.

De achtste editie van Festunique trok zondag 1 september vele duizenden bezoekers naar Beltrum. Zij keken hun ogen uit tijdens het bloemencorso van Festunique. Negen grote wagens begeleid door muziek en theater trokken door de straten. Het publiek werd perfect vermaakt door diverse straattheateracts en met muziekoptredens.

De beste creatie van het jeugdcorso was volgens de jury 'Hoog bezoek' van Quinty Lankveld. De winnaar van de publieksprijs bij de jeugd was het wagentje van Niké Groot Zevert, Lotte Abbink, Nienke Bomers en Eke Belterman met als titel 'Oppasteam 2024'. 

Maandagochtend werden in Beltrum traditioneel de wedstrijden ringsteken gehouden op de fiets. Ook konden de basisschoolkinderen zich uitleven met de kinderspelen. In de fraai aangeklede feesttent werd de sfeer van zondag voortgezet onder begeleiding van de band Summerland.

Zie voor overige uitslagen en foto's www.festunique.nl

Meer berichten