Rotaryafdelingen uit Duitsland en Nederland houden zaterdag 7 september voor de eerste keer gezamenlijk de Emscher-Berkel-Rally.
Rotaryafdelingen uit Duitsland en Nederland houden zaterdag 7 september voor de eerste keer gezamenlijk de Emscher-Berkel-Rally. (Foto: PR)

Oldtimers en youngtimers grens over voor goed doel

Berkelland - Rotaryafdelingen uit Duitsland en Nederland houden zaterdag 7 september voor de eerste keer gezamenlijk de Emscher-Berkel-Rally. De opbrengst is voor het goede doel.

Het is voor de eerste keer dat Duitse en Nederlandse afdelingen elkaar hierin vinden. De rally voert door het grensgebied. Rotaryclub Neede is verantwoordelijk voor het gebeuren rond het Muldershuis in Eibergen, waar de rally ook langs komt.

De start is voor het gemeentehuis van Herne in Duitsland. Tussen 12.00 en 15.00 uur zijn de auto's te bewonderen bij het Muldershuis. Ze komen daar aan vanaf Zwillbrock en de Rekkensebinnenweg en verlaten Nederland weer via Oldenkotte.

Rotary Club Coesfeld en de Lions Club Herne-Emschertal organiseren deze rally samen met Rotary Club Neede voor maximaal honderd voertuigen in drie verschillende klassen: oldtimers, youngtimers en een 'open klasse'. De startbewijzen zijn inmiddels allemaal 'verkocht' voor 150 euro elk. Dat betekent dat de opbrengst van het evenement al bekend is, minimaal vijftienduizend euro. In de historische bus 'Groene Ernie' zijn tegen betaling ook 43 nog plaatsen beschikbaar om mee te rijden.

De opbrengst van de rally komt geheel ten goede van de ondersteuning van kinderen met kanker in Münster én voor de ambulante Hospice-instelling voor kinderen in de plaats Herne.

Meer berichten