Fleetwood Max is een tributeband rond Fleetwood Mac. De band bestaat onder meer uit leden van The Marshalls.
Fleetwood Max is een tributeband rond Fleetwood Mac. De band bestaat onder meer uit leden van The Marshalls. (Foto: Picasa)

Fleetwood Max bijt het spits af

door de redactie

Optreden tributeband

Het pleintje voor de Ierse pub Home in Eibergen wordt de komende weekeinden omgetoverd tot groot muzikaal terras. Met onder meer deejays, terwijl op zaterdag 10 augustus de tributeband Fleetwood Max een eerbetoon brengt aan een van de grootste bands uit de mondiale hithistorie: Fleetwood Mac.

EIBERGEN - Het thema voor dit zomers spektakel wordt Summer Night Music. Daarbij wordt het pleintje voor Home extra sfeervol ingericht voor de evenementen die de komende weken in de agenda staan. Het is Fleetwood Max dat zaterdag 10 augustus het spits afbijt. Zoals de naam van deze zeven leden tellende formatie al doet vermoeden, gaat het om een tributeband rond Fleetwood Mac, de illustere band die de afgelopen decennia vele tientallen albums heeft verkocht. Fleetwood Max - met in de gelederen onder meer leden van The Marshalls, de band die intussen muzikale stamgast is van Home - kwam overigens op opmerkelijke wijze tot stand. "We waren eigenlijk bedoeld als gelegenheidsformatie", vertelt zanger-gitarist Robert Kersten. "Nadat iemand het initiatief daartoe had genomen, zijn we als muzikanten bij elkaar gezet, zijn tweemaal de oefenruimte ingedoken en hebben daarna opgetreden." Maar de laatste klanken van Fleetwood Max waren die avond nog niet uitgestorven of de muzikanten keken elkaar aan: "De zaal zat bomvol en de reacties waren overweldigend enthousiast. Toen we klaar waren met het optreden, zeiden we meteen tegen elkaar dat het zonde zou zijn als het bij dit eenmalige optreden zou blijven. Vandaar dat we besloten hebben om toch regelmatig samen op de planken te gaan staan." De band biedt een muzikaal overzicht van het hitverleden van Fleetwood Mac. "Van het allereerste begin – de ruigere bluesperiode – tot de laatste hitsuccessen. En vanzelfsprekend staan er veel nummers op het repertoire van het legendarische album Rumours." Na afloop van het optreden wordt het muziekfestijn binnen voortgezet. Met muziek die aansluit op die van Fleetwood Mac: veel nummers dus uit de zeventiger en tachtiger jaren.

Stefan Wegdam
Meer berichten