Dennis en Linda Nienhuis doen met hun bedrijf mee aan De Boer Op van Haaksbergen. Het fietsevenement is op donderdag 8 augustus.
Dennis en Linda Nienhuis doen met hun bedrijf mee aan De Boer Op van Haaksbergen. Het fietsevenement is op donderdag 8 augustus. (Foto: )

Niet alleen naar boeren bij De Boer Op

door Stefan Wegdam

Nienhuis Transport & Grondverzet

Bij vier ondernemingen kunnen fietsers tijdens De Boer Op een kijkje nemen. De Boer Op is op donderdag 8 augustus. Deze krant neemt alvast een kijkje bij de bedrijven. Nienhuis Transport & Grondverzet is een van de ondernemingen die meedoet.

RIETMOLEN - Het is bouwvak, maar bij Nienhuis Transport & Grondverzet wordt gewerkt op deze vakantiedag. De onderneming aan de Flipsweg 13a in het buitengebied bij Rietmolen is geopend. "Maar we hebben de tijden wel aangepast in de bouwvak. Het afvalbrengpunt is nog open en containers worden ook verhuurd in deze weken", zegt eigenares Linda Nienhuis. Iedereen zal ze ongetwijfeld al eens gezien hebben: de groene vrachtwagens en kranen van Nienhuis. Het is een bekende onderneming, die al tientallen jaren in deze regio onder meer grondverzetwerk levert. Ook verzorgt Nienhuis sloopwerk en worden er containers verhuurd. Nienhuis is gevestigd aan de Flipsweg, in het buitengebied niet ver over de provinciegrens. "We horen heel vaak van mensen dat ze niet weten waar ons bedrijf is. Dat is mede een reden mee te doen aan De Boer Op", zegt eigenaar Dennis Nienhuis. Zijn vader wijlen Johan Nienhuis is de grondlegger van de onderneming. "Ooit was er op deze plek een boerderij van mijn opa en oma. Mijn vader Johan begon vervolgens ook met grondverzet en transport. Uiteindelijk is hij met het boerenbedrijf helemaal gestopt. Het is trouwens wel leuk dat de eerste vrachtwagen er nog altijd is. Dat is een DAF. Die willen we tijdens De Boer Op tentoonstellen", zegt Dennis Nienhuis. De zoon van Johan verrichtte al op jonge leeftijd hand- en spandiensten. Het lag in de lijn der verwachtingen dat hij de onderneming over zou nemen. Maar in 2010 stond hij er opeens alleen voor met moeder Trees en zus Linda. "Mijn vader is in dat jaar op 66-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden." Het overlijden was een harde klap. Maar Dennis en Linda Nienhuis hebben daarna vol overgave de zaak draaiende gehouden. "Ook mijn moeder helpt nog steeds mee." Uitgerekend in hun eerste jaren zonder de grondlegger brak de crisis aan. "Het was een moeilijke tijd, maar we zijn blij dat het weer goed gaat. Ons streven is ook niet om maar te blijven groeien. We willen met ruim vijftien mensen hier goed werk leveren. We doen veel zoals grondverzet en sloop. We slopen onder meer woonhuizen en oude schuren, en zorgen vervolgens voor grondverbetering waardoor er weer een goede fundering kan komen. Daarnaast verrichten we cultuurtechnische werken. Bijvoorbeeld op landgoederen. Na de bouwvak beginnen we met een natuurproject bij Diepenheim. Daar leggen we een grote vijver aan." Een belangrijke poot van het bedrijf is het afvalbrengpunt. "Dat is de hele week geopend. Ook veel mensen uit Haaksbergen brengen hier hun grof afval naartoe."

 

Stefan Wegdam
Meer berichten