De organisatie is er klaar voor. De initiatiefnemers hopen vrijdag en zaterdag veel bezoekers te begroeten op het zomerfeest.
De organisatie is er klaar voor. De initiatiefnemers hopen vrijdag en zaterdag veel bezoekers te begroeten op het zomerfeest. (Foto: )

Nu heeft ook Eibergen een zomerfeest

door Stefan Wegdam

Op vrijdag en zaterdag

In navolging van Rietmolen, Buurse, Sint Isidorushoeve en veel andere kerkdorpen heeft ook Eibergen nu een zomerfeest. Aan de Warfslatweg wordt vrijdag 26 en zaterdag 27 juli feestgevierd in een grote tent. De organisatie mikt op minimaal achthonderd bezoekers. "Het is de eerste keer dat in Eibergen een zomerfeest wordt gehouden. We hebben gekozen voor een tweedaags feest op vrijdag en zaterdag. Op zondag ruimen we het terrein op", zegt secretaris Renske Maarschalkerweerd van de nieuwe organisatie Zomerfeesten Eibergen (ZFE).

EIBERGEN - Het plan voor een zomerfeest ontstond een jaar geleden. "Ramon ten Dolle en Wouter Veenbrink kwamen op dat idee. Ze vroegen zich af waarom veel omliggende dorpen een zomerfeest hebben, maar Eibergen niet. We hebben hier wel de kermis in het voorjaar en najaar, maar dit is iets anders. Op het feestterrein staan vrijdag en zaterdag geen kermisattracties. Er is een tent met muziek en buiten kunnen bezoekers iets eten."

Ten Dolle en Veenbrink kregen in Eibergen de handen op elkaar voor het idee. Horecaondernemer Raymond Holtkamp van café Holly's omarmde het plan. "Hij heeft ons geholpen met de drankvergunning." De organisatie moest zorgvuldig naar de evenementenkalender kijken voordat er data geprikt konden worden. De Eibergenaren willen niet concurreren met zomerfeesten in de omliggende plaatsen. "Op 26 en 27 juli is er in deze regio geen zomerfeest. We zitten een week na de Zwarte Cross en een week voor Holterhoek. Komend weekend is het ook nog geen bouwvak", zegt Maarschalkerweerd.

De organisatie is niet bevreesd dat veel feestvierders vlak na de Zwarte Cross even geen zin hebben in een zomerfeest. "Nee, dat verwacht ik niet. We hebben al heel veel positieve reacties gekregen. Ook hopen we dat mensen uit omliggende plaatsen naar Eibergen komen." Er was een voorverkoop, maar het evenement is op beide dagen nog niet uitverkocht. Maarschalkerweerd zegt dat er per avond plek is voor achthonderd bezoekers. Met minimaal de helft zou de organisatie tevreden zijn. "Het zou mooi zijn als we in totaal achthonderd bezoekers krijgen." Op beide avonden gaat de tent om acht uur open. De organisatie verwacht op vrijdag vooral jongeren. "Op die avond komt DJ Maurice. Hij is bekend bij de jongeren en neemt ook nog een artiest mee."

Op zaterdagavond zal het publiek iets meer gemêleerd zijn, zo is de verwachting. "Dan komt onder anderen DJ Ronald de Gier. Hij is bekend vroeger van De Doofpot en De Kettel in Eibergen." Ook heeft de organisatie de band Plork en de Aannemers gestrikt.

De entree bedraagt beide avonden 12,50 euro.

Stefan Wegdam
Meer berichten