Deelname kost 3,50 euro, maar de mooie luchten krijg je er gratis bij. Foto: Truus Stotteler
Deelname kost 3,50 euro, maar de mooie luchten krijg je er gratis bij. Foto: Truus Stotteler (Foto: Truus Stotteler)

Eerste editie fietstocht 'Bedrijvigheid op de Boer'

Beltrum - Het Noasman verzorgt met hulp van Wagenbouwgroep Oet alle Windstreken op zondag 28 juli eerste fietstocht genaamd ‘Bedrijvigheid op de boer’ door het veelzijdige buitengebied van Berkelland.

De fietstocht heeft een lengte van 40 kilometer en er kan gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur bij start- en eindpunt Bezoekerscentrum “Het Noasman” aan de Meenweg 4 te Beltrum.

Deze fietstocht is de opvolger van de jaarlijkse LTO fietstocht ‘De boer op’. Onderweg is er de mogelijkheid vier bedrijven te bezoeken. Een opfokbedrijf, een keuken-, sanitair- en vloerenspecialist, een hertenhouderij en een vasteplantenkwekerij. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer is daarnaast op de route aanwezig om uitleg te geven bij de door de vereniging aangelegde nieuwe natuurgebieden.

De route gaat niet alleen langs de bedrijven en door nieuwe natuur, maar ook door ’t Kooierveld, het Beekvliet, de Lebbenbrugge en de Leo-Stichting.

Verrassend aan deze fietstocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen.

De Deelnamekosten bedragen 3,50 euro per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen met de ouders.

Voor meer informatie over de fietstocht kijk op de website

www.noasman.nl

Meer berichten