Veel waardering was er ook voor de koks die zo'n 300 asperges van AA-kwaliteit moesten schillen. Monnikenwerk voor Wolf, Marco, Henk, Ellen en Greet, maar de smaak was dan ook raak.
Veel waardering was er ook voor de koks die zo'n 300 asperges van AA-kwaliteit moesten schillen. Monnikenwerk voor Wolf, Marco, Henk, Ellen en Greet, maar de smaak was dan ook raak. (Foto: PR)

Koks van Eetcafé Rekken delen zonder dralen hun geheimen

Rekken -Exact een jaar geleden ging Eetcafé Rekken van start. Intussen is het maandelijks volle bak en een vast ijkpunt voor ruim veertig betalende deelnemers. Het jubileumdiner op 4 juni werd weer als vanouds met een kwinkslag uitgeserveerd. "Heb je niet genoeg? Kijk dan op het bord bij je buurman of -vrouw of die nog iets over heeft!" Op dinsdag 2 juli is er weer een Eetcafé Rekken.

Onlangs hielden koks en helpers een jaarevaluatie en woordvoerster Marianne Blaauboer meldde dat men tevreden is en de huidige lijn wil voortzetten. De wens van een enkeling om vaker dan eens per maand te gaan draaien, wordt als een te grote belasting gezien voor het huidige team. Toch is men wel nieuwsgierig hoe de deelnemers over de huidige frequentie denken. Daarnaast: welke gerechten vindt men lekker en zou men graag in het Eetcafé geserveerd zien? Daarom wordt vanaf nu een ideeënbus geplaatst.

Op 4 juni stonden er uiteraard asperges op het menu. Juni is immers dé aspergemaand bij uitstek. Het voorgerecht betrof een salade van ruccola met lente-uitjes, walnoot, stukjes granaatappel afgetopt met een zoet-zure dressing met honing. Het hoofdgerecht: verse asperges met nieuwe aardappelen met botersaus, verse beenham en ei. De finale bestond uit een kunstig gemaakt bakje van knieperkes, gevuld met een mix van rabarber, aardbei, mascarpone en slagroom.

Vragen waren er na afloop hoe het fraaie knieperkesbakje gevormd was. De makers van dit nagerecht, Jaqueline Knappstein en Maria Karnebeek, gaven zonder te dralen hun geheim prijs. Veel waardering was er ook voor de koks die zo'n 300 asperges van AA-kwaliteit moesten schillen. Monnikenwerk voor Wolf, Marco, Henk, Ellen en Greet, maar de smaak was dan ook raak. Hans, Jaqueline en Alie bemoeiden zich met het voorgerecht, terwijl Chris en Marianne allerlei andere hand- en spandiensten verrichtten.

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 2 juli 2019. Het wordt in Den Hof geserveerd om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 30 juni via Alie Sieben: tel. 0545 – 43 1656 of mailen: aliesieben@hotmail.com

Meer berichten