"Dit jaar steunen we een onderwijsproject in Cambodja, waarmee kansarme kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst."
"Dit jaar steunen we een onderwijsproject in Cambodja, waarmee kansarme kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst." (Foto: PR)

Wie helpt er bij de verkoop van kalebassen op Needse jammarkt?

Neede - Al jaren verkoopt de ZWO-groep van de Protestantse Kerk te Neede op de Nationale jammarkt kalebassen, jam en vruchtensap ten behoeve van concrete projecten in het buitenland. ZWO staat voor 'zending, werelddiaconaat en ontwikkelingshulp'.

"Dit jaar steunen we een onderwijsproject in Cambodja, waarmee kansarme kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst. Om dit werk te kunnen blijven verrichten zoeken we nu een vrijwilliger", aldus woordvoerder Tiny Appeldoorn-Bijmold. "Met name voor de coördinatie rond de kalebassenteelt zoeken wij een vrijwilliger, omdat de huidige kartrekker ziek is. Wij krijgen gratis de planten en ook het land mogen we zonder kosten gebruiken. Bovendien zijn er al veel vrijwilligers om het land te bewerken, de kalebassen te oogsten en schoon te maken voor de kraam op de jammarkt. Een coördinator zou al deze vrijwilligers met hun werkzaamheden in goede banen moeten leiden.

Appeldoorn-Bijmold: "Na de jammarkt bieden we de overgebleven kalebassen verder aan voor de verkoop. Ook daarvoor zoeken we nog mensen die gelegenheid hebben om bij hun huis de verkoop voort te zetten. De inkomsten gaan dus naar het goede doel in Cambodja."

Wie wil de organisatie rond de kalebassen op zich nemen? De piek van de activiteiten loopt van juni tot augustus. Wie wil aan huis kalebassen verkopen? Ook extra schoffelaars zijn altijd welkom! Neem contact op met Herbert Gotink 0545-294179 of Tiny Appeldoorn 0545-293034.

Meer berichten