Het eerste lot was voor Jennefer en Arjan Hoogstra.
Het eerste lot was voor Jennefer en Arjan Hoogstra. (Foto: Jaime Lebbink)

Zonnebloemvoorzitter Ton van Uem: 'Noodzaak om te helpen wordt steeds groter'

Borculo - Cafetaria-restaurant 't Vierspan in Borculo was dit jaar de plaats waar het eerste lot van de Zonnebloemloterij werd aangeboden. Uit handen van Ton van Uem, de voorzitter van de Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo, namen eigenaren Jennefer en Arjan Hoogstra het eerste lot op 12 juni in ontvangst.

Het is een traditie dat elk jaar een ander bedrijf of instelling de eer te beurt valt het eerste lot te ontvangen. Arjan Hoogstra: "Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan plaatselijke instellingen zoals de Zonnebloem."

Als een blijk daarvan kocht hij 50 loten en schonk hij 10 dinerwaardebonnen van elk 10 euro. Een beloftevolle start van een naar verwachting opnieuw succesrijke loterijverkoop. Vele vrijwilligers gaan tussen 17 en 29 juni in Borculo en Haarlo op pad. De plaatselijke afdeling viert dit jaar dat zij 50 jaar geleden werd opgericht. Dit wordt op zaterdag 23 november groots gevierd.

Het werk van de Zonnebloem gaat daarna gewoon door. De noodzaak om mensen die in een isolement dreigen te raken een handje te helpen wordt alleen maar groter nu mensen steeds ouder worden. De vraag naar vrijwilligers neemt hierdoor toe. Helpen? Neem dan contact op met Ton van Uem, 0545 – 272754.

Meer berichten