Beltrummer Marcel Helmers (54) is woensdag tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.
Beltrummer Marcel Helmers (54) is woensdag tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. (Foto: PR)

Geridderde Marcel Helmers is en was ware ambassadeur voor VIOS en Beltrum

Beltrum - Beltrummer Marcel Helmers (54) is woensdag tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Hij kreeg de versierselen uitgereikt uit handen van burgemeester Joost van Oostrum tijdens de bestuursvergadering van Sportcentrale VIOS op Sportpark De Sonders.

Marcel Helmers is al ruim 30 jaar actief voor het algemeen belang in Beltrum.

Hij begon in de functie van secretaris bij Tafeltennisvereniging VIOS (1986-1990). Vervolgens was hij secretaris (1997-2006) en penningmeester (2007 tot 5 juni 2019) van Sportcentrale VIOS.

Wat sport betreft lag zijn hart in het begin bij het tafeltennis. Later is Marcel gaan volleyballen. In de jaren negentig is de recreatieve volleybaltak bij VIOS opgericht en daar heeft Marcel onlangs zijn 25-jarig jubileum gevierd.

Naast volleyballer is hij ook nog recreatief hardloper. Een allround sportman dus en daarmee heeft hij een perfecte achtergrond voor een bestuurder van een omnivereniging als VIOS. Na 22 jaar nam Marcel nu afscheid als bestuurder van Sportcentrale VIOS. Helemaal verloren gaat hij niet voor de club: op de achtergrond blijft hij ondersteuning bieden.

Zijn lintje kreeg hij ook voor zijn werk voor andere lokale instellingen. Hij was penningmeester van de Raad van Overleg (1995-2007, de plaatselijke dorpsraad) en al zeventien jaar is hij als bestuurder betrokken bij de Parochiële Caritas Instelling en secretaris van de Stichting Oud-Beltrum (sinds 2015). Ook is hij al dertig jaar actief als vrijwilliger voor Wagenbouwgroep De Slinge,

Meer berichten