Margreet Dolphijn (links) met Getty Schepers op de locatie waar straks Berkellandse singles elkaar kunnen ontmoeten.
Margreet Dolphijn (links) met Getty Schepers op de locatie waar straks Berkellandse singles elkaar kunnen ontmoeten. (Foto: PR)

'Een singlescafé is geen datingavond'

BORCULO - Relatiebureau DatingOost verzorgt zaterdag 8 juni samen met Margreet Dolphijn, eigenares van Berkel Palace in Borculo, een singlecafé voor de iets oudere alleenstaande in de tuin van de horecagelegenheid aan het Hambroek.

"Met een prachtig uitzicht op het water", lacht Getty Schepers, 'matchmaker' van DatingOost. "Dit is een geweldige locatie om singles aan elkaar voor te stellen. Je zit hier volledig door het groen omgeven. Helemaal vrij. Het is sowieso een besloten avond. Onze gasten moeten zich veilig voelen én welkom. En dat gaat lukken met Margreet als gastvrouw."

Een singlescafé is geen datingavond, vertelt Schepers. "Dat legt teveel druk. De avond is een gewone uitgaansavond, maar nu alleen met singles die elkaar niet kennen. Op deze manier maak je nieuwe vrienden. Het is een prachtige kans voor het leggen van nieuwe contacten. Een lidmaatschap is niet nodig en vooraf aanmelden evenmin."

Schepers houdt vaker van dit soort avonden in de regio. "We hebben gemiddeld 80 tot 100 gasten. Allemaal alleenstaand. Wij zijn een relatiebemiddelingsbureau en hebben een eigen datingsite; enkel en alleen voor de single uit het oosten."

Dit singlescafé is niet alleen voor de 'zoekende'. Schepers: "Soms wil je gewoon een avond uit, zonder dat je per se wilt daten. Waar moet je dan naartoe? Er wordt niets georganiseerd voor deze doelgroep. Vandaar deze singlecafés. Iedere gast wordt persoonlijk ontvangen bij de entree. Dat voelt vertrouwd en stelt gerust.”

Margreet Dolphijn: “Ik zal er met mijn team alles aan doen de singles een fijne avond te bezorgen. Bij slecht weer hebben we binnen genoeg ruimtes, maar we verwachten natuurlijk prachtig weer. Iedereen neemt een vest mee en het wordt een fantastische avond. We doen de fakkels aan in de tuin.”

Berkel Palace is gelegen aan de Hambroekweg 8. Doelgroep: alleenstaanden van circa 40 tot 67 jaar. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 12,50 euro, inclusief koffie en hapjes. Info: tel. 0546-492899

Meer berichten