Vol enthousiasme klommen de kinderen in het wandrek, toonden hun balvaardigheid, lieten hun mooiste koprol zien en balanceerden vol trots over een smal vlak.
Vol enthousiasme klommen de kinderen in het wandrek, toonden hun balvaardigheid, lieten hun mooiste koprol zien en balanceerden vol trots over een smal vlak. (Foto: PR)

Beweegdiploma voor Beltrumse jeugd

Beltrum - Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling.

Zowel VIOS gym als de Sterrenboog onderschrijven dit en daarom is VIOS gym begin van het schooljaar een samenwerking met de Beltrumse school aangegaan, zodat alle kinderen uit Beltrum een felbegeerd beweegdiploma kunnen halen.

Anny Helmers heeft namens VIOS gym de lessen gegeven in samenwerking met de leerkrachten van de groepen 1 en 2.

Woensdag 17 april konden alle 37 leerlingen uit groep 1 en 2 van basisschool de Sterrenboog aan vaders, moeders, opa's en oma's hun talenten en al het geleerde laten zien.

Vol enthousiasme klommen de kinderen in het wandrek, toonden hun balvaardigheid, lieten hun mooiste koprol zien en balanceerden vol trots over een smal vlak. Kinderen uit groep 1 namen Beweegdiploma 1 in ontvangst en aan de kinderen van groep 2 werd Beweegdiploma 2 uitgereikt.

Volgend jaar gaat dit succesvolle verhaal op herhaling.

Meer berichten