Rotaryvoorzitter Ben te Grotenhuis (rechts) maakt Stichting Speelweek Neede-bestuursleden Anouk Voortman, Gerrit Muis en Ellis Bomkamp (vlnr) blij met een mooie donatie.
Rotaryvoorzitter Ben te Grotenhuis (rechts) maakt Stichting Speelweek Neede-bestuursleden Anouk Voortman, Gerrit Muis en Ellis Bomkamp (vlnr) blij met een mooie donatie. (Foto: PR)

Met geld Rotary kan Stichting Speelweek Neede leuke dingen doen

Neede - De Stichting Speelweek Neede (SSN) verzorgt al bijna dertig jaar in augustus een leuke week voor kinderen met een verstandelijke beperking of achterstand in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar. Ooit werd deze activiteit door de gemeente gesubsidieerd. Sinds zes jaar is men echter afhankelijk van giften en donaties. Afgelopen week kwam er weer een mooi bedrag binnen.

Voorzitter van de Stichting Speelweek Neede Gerrit Muis en zijn medebestuursleden Ellis Bomkamp en Anouk Voortman kregen een cheque ter waarde van 2700 euro uit handen van Ben te Grotenhuis, voorzitter van Rotary Club Neede. Het geld komt uit de opbrengst van de op de Jammarkt verkochte zelfgemaakte jam.

Gerrit Muis: "Van dit soort donaties bekostigt de Stichting Speelweek de jaarlijkse speelweek. Dit jaar al weer voor de dertigste keer. We deken erover een deel van het geld te besteden aan verkleedkleren en misschien ook wel een springkussen."

De speelweek is dit jaar van 12 tot en met 16 augustus op en rond de velden van Sportclub Neede. Kinderen kunnen er knutselen, bouwen en spelen. Ook gaan ze een dagje uit en bezoeken ze het zwembad. Op de laatste dag komen de ouders en verzorgers kijken wat de kinderen die week zoal voor moois hebben gemaakt. Voor de kinderen is het elk jaar weer een leuke uitje en de ouders en verzorgers zijn die week even ontlast.

Meer berichten