Bij Coop Compact in Beltrum loopt tot en met eind juni een statiegeldactie voor een vernieuwde speeltuin.
Bij Coop Compact in Beltrum loopt tot en met eind juni een statiegeldactie voor een vernieuwde speeltuin. (Foto: PR)

Jeugd Beltrum hoopt op veel lege flessen voor nieuwe speeltuin

Beltrum - Bij Coop Compact in Beltrum loopt tot en met eind juni een statiegeldactie voor een vernieuwde speeltuin. Bij de flessenautomaat kan met één druk op de knop statiegeld worden gedoneerd aan deze speeltuin 2.0.

De toestellen in de speeltuin zijn vaak al tientallen jaren oud en moeten hoognodig vervangen worden. Daarbij wordt de speeltuin ook klaargemaakt voor de toekomst en geschikt voor kinderen met een beperking.

Er bestaat de mogelijkheid tot het verkrijgen van EU-subsidie mits het project breder wordt getrokken. Daarom wordt er een verbinding gemaakt met het park, de beweegtuin van Marga Klompé en de hertenweide. Op dit moment worden alle wensen geïnventariseerd om tot een overkoepelend ontwerp te komen. Het ontwerp en deelplan van de speeltuin is al klaar en kan in het overkoepelende plan worden opgenomen.

Het is de bedoeling dat dit proces in 2019 klaar, is zodat dan ook daadwerkelijk de subsidie aangevraagd kan worden. Ondertussen hopen de kinderen op veel lege flessen de komende maanden.

Meer berichten