Kinderen van De Wereldboom (onder) en De Berkel (boven) krijgen de gouden grijper overhandigd.
Kinderen van De Wereldboom (onder) en De Berkel (boven) krijgen de gouden grijper overhandigd. (Foto's: Gemeente Berkelland)

Scholen schonen schoolomgeving

Borculo/Rekken - Leerlingen van basisscholen de Berkel uit Rekken en de Wereldboom uit Borculo hebben woensdag de mouwen opgestroopt tijdens de Landelijke Opschoondag.

Zij gingen met z'n allen de straat op om zwerfafval rondom hun school op te ruimen. Honderdvijftig leerlingen vulden 43 afvalzakken. Als dank voor de inzet overhandigde wethouder Anjo Bosman aan beide scholen de gouden grijper.

Niet alleen scholen waren betrokken. Ook BSO de Meidoorn uit Eibergen ging met zes kinderen de straat op om zwerfvuil te rapen. De BSO ging nog een stapje verder door er een opschoonweek van te maken.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks terugkerende actie in maart, waarbij bedrijven, scholen en andere maatschappelijke organisaties door heel Nederland zwerfafval opruimen op een op voorhand aangewezen locatie. De dag vindt officieel plaats op zaterdag 23 maart, maar dan zijn de scholen uiteraard gesloten. Vandaar dat deelnemende scholen op doordeweekse dagen aan de slag gaan.

Meer berichten