Handen uit de mouwen op de Nettelhorst

Borculo - In het hele land staken op 15 en 16 maart mensen de handen uit de mouwen. Zo ook op basisschool DBS Nettelhorst. Deze kleinschalige Daltonschool op de grens van Berkelland en Lochem was een van de NLdoet-projecten in deze regio.

"Door het jaar heen zijn er veel vrijwilligers die onze school ondersteunen", aldus Diana Koeleman, ouder op de school. "Wij leggen graag de verbinding tussen iemands talenten en de maatschappelijke vraag. Zo is er een actieve tuingroep die zich samen met de leerlingen bezig houdt met de schoolmoestuin, de natuurtuin en projecten als de patrijzen-zaairand langs het voetbalveld. Op dagen als vandaag is het echt mooi om te zien dat iedereen iets kan bijdragen."

Tijdens NLdoet werd buiten onder andere de wilgentenenhut opgeknoopt en de houtwerkplaats betimmerd. Binnen kregen de muren een likje verf en werden alle klaslokalen uitgesopt. Op 22 mei houdt DBS Nettelhorst van 9.00 tot 12.00 uur een open dag, zodat iedereen met eigen ogen kan zien wat er deze allemaal bewerkstelligd is.

Meer berichten