Anders omgaan met energie begint in Lichtenvoorde

Arjan van Unnik werkte meer dan dertig jaar bij Shell, laatstelijk als hoofd kennismanagement wereldwijd.
Arjan van Unnik werkte meer dan dertig jaar bij Shell, laatstelijk als hoofd kennismanagement wereldwijd.

Lichtenvoorde - Woensdag 13 februari verzorgen IVN en KNNV Oost-Achterhoek een thema-avond over de energietransitie in de Achterhoek. Spreker is Arjan van Unnik. De avond vindt plaats in Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. Aanvang: 20.00 uur, einde 22.00 uur. Kosten: voor leden van KNNV of IVN 3 euro, niet-leden betalen 5 euro.

Achterhoekse gemeenten streven naar een energieneutrale Achterhoek in 2030, althans wat betreft de gebouwde omgeving. In Winterswijk heeft de gemeenteraad dit voornemen vastgelegd in de Energievisie van juni 2017. Er is een Energietafel opgericht om een breed gedragen advies op te stellen over de manier waarop dit bereikt kan worden.

De spreker van deze avond, Arjan van Unnik, is lid van deze energietafel. Hij brengt veel kennis mee uit zijn beroepscarrière. Hij werkte meer dan dertig jaar bij Shell.

Belangrijke vragen die deze avond voorbij komen zijn: Hoe krijgt u uw huis energieneutraal, welke methoden zijn er en wat is wel of niet redelijk haalbaar? Van Unnik spreekt hier met kennis uit eigen ervaring, want hij bouwde zelf zijn energiezuinige huis, en zou dat met de kennis van nu anders doen om tot een geringere CO2-uitstoot te komen. Vervolgens kijken we naar de hele regio: moeten we energieneutraal zijn of is de grootst mogelijke reductie van de CO2-uitstoot toch een meer duurzame doelstelling?

Meer berichten