Saskia van Moorsel met mevrouw Wevers, die op 24 januari 90 wordt, in pas sinds kort weet wat de Zonnebloem allemaal doet.
Saskia van Moorsel met mevrouw Wevers, die op 24 januari 90 wordt, in pas sinds kort weet wat de Zonnebloem allemaal doet. (Foto: PR)

'Ze had tot voor kort geen idee wat de Zonnebloem allemaal doet'

Eibergen - Op 17 januari is het 70 jaar geleden dat De Nationale Zonnebloem werd opgericht. De afdeling Eibergen is in 1966 opgericht. De komende week wordt dit jubileumjaar ingeluid met De Week van het Bezoekwerk, bedoeld als een ode aan alle vrijwilligers, die trouw en met veel enthousiasme bezoekjes afleggen. Door Frieda van Enk, voorzitter Zonnebloem Eibergen

Van oudsher bezoeken de vrijwilligers van de Zonnebloem mensen thuis. Het gaat daarbij veelal om mensen die door ziekte of fysieke beperking moeilijk zelf de deur uit kunnen. Mensen die daardoor in een sociaal isolement zijn beland of dreigen te raken. Het geven van je tijd en belangstelling, het bieden van een luisterend oor; het is ontzettend waardevol. Ook is er in veel gevallen de mogelijkheid om er eens uit te kunnen. Er kan zoveel meer dan je denkt! Een wandelingetje, een kop koffie op het terras of deelnemen aan een activiteit van de Zonnebloem. Deelnemer worden kost niets. Alleen als men met een activiteit meedoet zal men daarvoor een eigen bijdrage betalen. Deelnemers krijgen eerst een intakegesprek met Geke (hoofd bezoekwerk) en zij gaat op zoek naar een passende vrijwilliger.

Zo bracht ik een bezoek aan mevrouw Wevers (bijna 90) en vrijwilliger Saskia van Moorsel. Mevrouw Wevers had tot voor kort geen idee wat de Zonnebloem zoal deed. Haar dochter zorgde ervoor dat ze deelnemer werd en ze kan er nu enthousiast over vertellen. In december is ze al twee keer naar een tuincentrum geweest en ze kijkt uit naar de komende activiteiten van De Zonnebloem'. Ze laat weten dat er meer mensen zouden moeten kennismaken met de Zonnebloem. Het heeft haar, in korte tijd, veel gezellige momenten gebracht. Door omstandigheden kon ze al een tijdje de deur niet meer uit. Saskia is sinds 2016 vrijwilliger en ook zij geniet hier duidelijk van. Ze kan de bezoekjes indelen naar haar beschikbare tijd en in overleg met mevrouw Wevers. Zo halen ze beiden wat moois uit de Zonnebloem.

Bent u ook enthousiast geworden? Wilt u deelnemer, vrijwilliger of donateur worden? Mail naar zonnebloemeibergen@live.nl of bel: 0545-477815/06-11924842.

Meer berichten