Foto:

Honden volgen urinespoor door Gelselaarse dreven

GELSELAAR - Op zaterdag 8 december wordt er rondom Gelselaar weer een slipjacht verreden door de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging.

Het plaatselijke jachtcomité, bestaande uit Jan Krebbers, Wim Hondelink, Mark Klein Willink, Frank Douglas en Eric Busch, heeft een mooie route uitgezet. Er wordt een spoor getrokken met een van urine doordrenkte jutezak en de jachthonden moeten dit spoor volgen. De meute bestaat uit foxhounds, aangevuld met enige outcrosses (kruising tussen foxhound en bloedhond). De meute honden, op afstand gevolgd door de amazones en ruiters ter paard, volgt het spoor over akkers, door bossen en weilanden.

Alle ruiters, paarden en honden verzamelen bij Erve Brooks en gaan daarna naar het dorp, waar de meet om 13.00 uur zal plaatsvinden in de Schoolstraat. Na de speeches van onder meer burgemeester Joost van Oostrum en het aanblazen van de jacht door een Corps Sonneurs gaan de combinaties het veld in.

Nabij Erve Brooks wordt de jacht tegen 15.30 uur officieel afgeblazen. Daarna is er nog de mogelijkheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Alle grondeigenaren en andere belangstellenden worden van harte uitnodigd om de slipjacht te aanschouwen.

Meer berichten