Leden van het campagneteam zullen een theorieles overnemen van de rijschool en op een interactieve wijze het gesprek aangaan.
Leden van het campagneteam zullen een theorieles overnemen van de rijschool en op een interactieve wijze het gesprek aangaan.

Leerlingen Hartemink geconfronteerd met gevaren alcohol en drugs in verkeer

Eibergen - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. Hierover gaat het op dinsdag 4 december bij Verkeersschool Hartemink.

De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 4 december komt het campagneteam naar Eibergen om leerlingen van verkeersschool Hartemink bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Leden van het campagneteam zullen een theorieles overnemen van de rijschool en op een interactieve wijze het gesprek aangaan over alcohol en drugs in het verkeer. Op deze manier maken zij toekomstige bestuurders bewust van de gevaren van rijden zonder invloed. Gedurende de les mogen deelnemers ook alcohol- en drugsbrillen opzetten om zelf eens te ondervinden hoe gevaarlijk rijden onder invloed nu echt is.

Rijden zonder Invloed

Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei locaties, zoals festivals en evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Maak ook de afspraak

Autorijden vraagt om een heldere blik, is de boodschap. "Stap dus niet met alcohol, drugs en zware medicijnen achter het stuur. Als je deze middelen wel hebt gebruikt, zorg dan dat je op een andere, veilige, manier thuiskomt", aldus de leden van het team.

Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om deze afspraak te maken. Doe ook mee door op www.rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.

ROV Oost –Nederland

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid.

Meer berichten