De kinderen hebben de avondvoorstelling helemaal zelf bedacht.
De kinderen hebben de avondvoorstelling helemaal zelf bedacht. (Foto: Scouting Neede)

Fabelachtige sfeer rondom Berkeboom

door Scouting Neede

NEEDE - De derde editie van de Takkenweek in Berkelland is inmiddels achter de rug. De deelnemers en organisatie kijken terug op een mooie en gezellige week.

De Takkenweek speelde zich af in de herfstvakantie in de mooie omgeving van Scouting Neede. Het gebied bood de afgelopen week volop ruimte en mogelijkheden aan de kinderen om in de buitenlucht te werken aan beeldende kunst en theater.Op donderdag 25 oktober vond de reizende voorstelling plaats. 'De reis door de tijd' nam de ouders, broertjes, zusjes en grootouders mee in de mooie natuurlijke omgeving rondom blokhut de Berkeboom. De bezoekers werden langs een laan met kleine lichtjes vervoerd naar de voorstelling. De verschillende locaties waar de scènes werden uitgevoerd waren uitgelicht met heuse theaterlampen, waardoor er een mooie fabelachtige avondsfeer ontstond. De kinderen trapten af met het Takkenlied waarbij het thema 'verlangen' centraal stond, zo ook het verlangen naar miljoenen Donald Ducks.

Hierna begon de scene met de bouwvakkers waar het maar niet wilde lukken om een huis te bouwen, de opdrachtgever is er klaar mee en ontslaat ze. Waarna hij op zoek gaat naar een plek om te wonen. Hij komt als eerste aan bij de indianen en koopt hun tentenkamp om hier te kunnen wonen. De indianen trekken verder. Onderweg komen we de oermensen tegen met hun saaie leven, dag in, dag uit: jagen, eten en slapen. Ze zijn er klaar mee, op de oerplank lezen ze de oproep van de bouwvakkers. Iets verder op lukt het twee weeskinderen uiteindelijk om heks Polleke zover te krijgen om met hun mee te gaan op zoek naar een huis. Tenslotte komt iedereen bij elkaar bij de bouwvakkers en wordt er samen kort maar krachtig druk getimmerd, geboord en gezaagd tot de woning helemaal klaar was.

De avondvoorstelling 'De reis door de tijd' is bedacht, gemaakt en gespeeld door alle kinderen die deelnamen aan de Takkenweek. Aan de hand van het thema verlangen stond hun eigen inbreng centraal.

Meer berichten