'Als je gepest wordt, is je schooltijd een grote straf'

Haaksbergen/Neede/Eibergen - Theatergroep PlayBack speelt deze week de 'pestvoorstelling' Like op alle vijf vestigingen van Het Assink lyceum. Met interactief theater worden de leerlingen geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten.

De rauwe theatervoorstelling geeft goed weer hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierin. Leerlingen worden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. En het werkt, weten de makers. De ontroerende dialogen en herkenbare situaties leveren muisstille aula's op. Ook ouders en leerkrachten zijn uitgenodigd een voorstelling bij te wonen.

Bas van Winsen, kernteamleider van de locatie Van Brakelstraat in Haaksbergen, vertelt: "Als je gepest wordt, is je schooltijd een grote straf. Like helpt mee om pesten bespreekbaar te maken. Doordat de voorstelling interactief is en jongeren zelf 'meedoen' komt het verhaal over pesten dichtbij. Ze voelen zich geroepen om voor een ander op te komen en krijgen inzicht in groepsprocessen."

Meer berichten