Alie Zieverink met een Oekraïens weeskind. Foto: Gerry te Slaa
Alie Zieverink met een Oekraïens weeskind. Foto: Gerry te Slaa

Alie Zieverink en haar 'collega's' van OEZ zamelen weer in voor weeskinderen

GEESTEREN –De afdeling Achterhoek-Twente van de stichting Oost-Europa Zending (OEZ) houdt in het laatste weekeinde van september weer een grote inzameling van kleding en kraampakketten op verschillende locaties in de Achterhoek.

De kraampakketten en de spullen voor de kraamafdeling gaan rechtstreeks naar het ziekenhuis in het Oekraïense Beregowo. Initiatiefneemster Alie Zieverink uit Geesteren heeft daar als vrijwilligster gewerkt op de afdeling voor weesbaby's: "We hebben tot nu toe al heel veel kunnen doen en dat willen we ook heel graag blijven doen, want de nood blijft op deze plek hoog. Via direct contact met Nederlandse vrijwilligsters daar kunnen we heel gericht spullen inzamelen die ook daadwerkelijk nodig zijn." Verder wordt er kleding (voor volwassenen en kinderen), schoenen (per paar gebundeld) en dekens ingezameld. Goederen graag in stevige dozen of plastic zakken.

De inzameling heeft plaats op vrijdag 28 september (19.00 tot 20.30 uur) en zaterdag 29 september (10.00 tot 11.30 uur) bij onder meer de families Klein Selle aan de Pasmanshaard 19 in Ruurlo, Klein Tuente aan de Buurseman 6 in Beltrum, Te loo aan de Voshaarweg 1 in Eibergen, Stegeman aan de Fazantweg 26 in Neede, Groot Wassink aan de Kuipersdijk 2 in Haarlo en Zieverink aan de Bollertweg 14 in Gelselaar en bij de Instuif aan het Borculose Muraltplein 33 en bij Schildersbedrijf te Slaa in Geesteren. Voor een goederenlijst en meer adressen:

www.hulp-oekraine.nl/

Meer berichten