Logo berkelnieuws.nl


Voor het eerst varen nu ook verlichte fluisterboten bij de nachtrit van het Berkelfestival.
Voor het eerst varen nu ook verlichte fluisterboten bij de nachtrit van het Berkelfestival. (Foto: Berkelfestival 2018)

Sprookjesachtige avond tijdens het Berkelfestival

door Berkelfestival

BERKELLAND / ZUTPHEN - De nachtrit met authentieke koetsen wordt voor het eerst gecombineerd met verlichte fluisterboten over de Berkel en de Grote Gracht.

Deze tocht vindt plaats op zaterdag 25 augustus tijdens het Berkelfestival. De routes kruisen elkaar en zorgen voor een sprookjesachtig beeld in de binnenstad van Zutphen. De opbrengst gaat naar Stichting Noaberhulp Zutphen en omgeving en Hospice Zutphen. De tocht start om 18.00 uur vanaf de Hanzehal. Hier vertrekken de circa 25 koetsen en kunnen deelnemers opstappen in een echte paardentram. De deelnemers op de koetsen zijn gekleed in authentieke kleding, passend bij hun aanspanning. Het is daarom extra leuk wanneer mensen in de tram een gepast hoofddeksel dragen voor een sfeervol totaalbeeld, maar dat is niet verplicht.

De tocht gaat via de oude IJsselbrug richting Voorst. Na een pauze bij het Verenigingsgebouw 't Oortveld in Empe vervolgen de koetsen en de paardentram hun weg weer richting Zutphen. Tussentijds kunnen vaarliefhebbers al mee met de fluisterboten van 19.45 tot 21.00 uur. Om 21.00 uur arriveren de fluisterboten, koetsen en paardentram bij de opstapplaats aan de Rijkenhage. Terwijl de zon ondergaat is hier tot 21.40 uur tijd voor pauze en een gezellig samenzijn. Dit wordt muzikaal begeleid door een fluisterbootkoor nabij de prachtige Berkelruïne.


Als de duisternis valt worden de kaarsen aangestoken, gaan de fluisterboten het water op en trekken de verlichte koetsen en de paardentram door de binnenstad via de Isendoornstraat, Nieuwstad, Burgemeester Dijckmeesterweg, Jacob Damsingel en de Berkelsingel. De koetsen en de paardentram rijden rond 22:00 uur tweemaal over de markt en komen uit bij de Tademastraat. Vanaf daar loopt de route weer langs de Berkel, via de Graaf Ottosingel tot aan de Berkelsingel. Op verschillende plekken kruisen de koetsen en de paardentram de verlichte fluisterboten. Dit zorgt voor een sprookjesachtig decor op de Berkel, de Grote Gracht en aan de waterkant.

De tocht eindigt om circa 22.30 uur bij de opstapplaats van de fluisterboten aan de Rijkenhage. Voor de paardentram en verlichte fluisterboten zijn diverse aanvangstijden mogelijk.

De organisatie van deze sprookjesachtige avond is in handen van Koetsiersvereniging achter 't Peerd en Stichting Toeristisch Varen Zutphen. De avond is onderdeel van het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus. De activiteiten vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken.

Pijlers
Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud.De pijlers zijn water & natuur, sport & recreatie, eten & drinken, kunst & cultuur, muziek, geschiedenis, innovatie en ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de tocht op de website.

Meer berichten

Shopbox