Wijkgebouw De Koppel vanaf nu rookvrij

Stichting Wijkgebouw De Koppel en Speeltuinvereniging De Koppel in Borculo slaan de handen inéén voor het invoeren van een rookvrij wijkgebouw en rookvrije speeltuin.

Borculo - Beide organisaties vragen iedereen die binnen de hekken van het wijkgebouw en de speeltuin komt het terrein en het gebouw voortaan rookvrij te houden. Hiermee willen beide organisaties vooral kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen blijft welkom, ook de rokers. Wel is het hele terrein rond wijkgebouw en speeltuin en het gebouw zelf vanaf nu rookvrij. Beide organisaties vragen rokers hiermee rekening te houden. Buiten de hekken wordt in het trottoir een zogenoemde peukentegel geplaatst, waar gerookt kan worden en waar de rokers hun peuken kwijt kunnen.

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrij wijkgebouw en rookvrije speeltuin bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken.

Het Longfonds heeft geholpen bij rookvrij maken van De Koppel. Info: www.longfonds.nl/rookvrij-spelen.

Meer berichten