Het is nauwelijks voorstelbaar dat in de Dorpskerk op 22 juli weer een kerkdienst wordt gehouden. Toch blijft dat de planning.
Het is nauwelijks voorstelbaar dat in de Dorpskerk op 22 juli weer een kerkdienst wordt gehouden. Toch blijft dat de planning.

Neem nu al een kijkje in de 'nieuwe Dorpskerk' van Ruurlo

De heringerichte Dorpskerk wordt op 23 september officieel heropend. Toch wordt er al op zondag 22 juli de eerste kerkdienst gehouden. Voor wie de veranderingen in de Dorpskerk nu al wil zien, is de Dorpskerk vanaf 21 juli elke zaterdag geopend tussen 13.30 en 16.00 uur.

RUURLO – De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem heeft ervoor gekozen om de kerk pas op zondag 23 september 'echt' te heropenen. Maar nu al komen er veel vragen wanneer kan worden gezien wat er allemaal is veranderd.

Dat is nogal wat. De oude kerk is nagenoeg helemaal leeg gehaald. De banken zijn vervangen door een keuken, sanitaire voorzieningen en een ontmoetingsruimte. Het schip van de kerk is één geheel geworden met het deel waar vroeger de banken stonden. Het liturgisch meubilair is vervangen en er zijn nieuwe comfortabele stoelen aangeschaft. De kerk kent nu één grote vlakke vloer, waardoor er heel veel mogelijkheden zijn om voor een opstelling te kiezen die past bij wat men in de kerk wil gaan doen. Op zondagmorgen zijn er uiteraard kerkdiensten, op andere momenten zullen er veel andere gebruikers zijn.

Wat allemaal mogelijk is in de nieuwe Dorpskerk zal ook blijken tijdens de vele activiteiten gedurende de drie Dorpskerk Openingsweken van 19 september tot 9 oktober. Wie daarop niet wil wachten en nu al wil zien hoe de kerk er binnen uit ziet, kan elke zaterdag vanaf 21 juli tussen 13.30 en 16.00 uur in de kerk komen kijken. Op die dagen kunnen de bezoekers ook luisteren naar muziek. Op twee zaterdagen worden er orgelconcerten gegeven. Het is de bedoeling dat men dan stil gaat zitten luisteren en niet door de kerk loopt tussen 14.00 en 14.45 uur. De organisten Harry van Wijk en Arjan van Veen spelen op 21 juli en 18 augustus.

De gastheren en -vrouwen kunnen het nodige vertellen over de nieuwe inrichting en de achterliggende gedachten bij de keuze van het liturgisch meubilair. Wie wil weten wat er straks allemaal mogelijk is in de Dorpskerk, wordt geadviseerd om tijdens de open zaterdagmiddagen eens langs te komen.

Meer berichten