'Normaal staat hier in huis alles in het teken van onze dochter'

Neede - Needse Jill (9) heeft een chronische ziekte. Dat maakt haar leven en dat van haar familie er niet makkelijker op. Daarom was de Opkikkerdag die ze onlangs in Center Parcs de Eemhof in Zeewolde beleefde zo welkom. Jill, zus Liz (11) en vader en moeder genoten volop. "Toen we na afloop naar huis reden, waren we best een beetje emotioneel", vertelt moeder Jocelyn enkele dagen later. "Het was echt een unieke dag, waar we nog vaak aan terug zullen denken."

Jill, die afgelopen vrijdag 9 jaar werd, heeft epilepsie, voedingsproblemen en een slechte afweer. Dat maakt dat ze vaak ziek is en regelmatig in het ziekenhuis ligt. Omdat niemand kan voorspellen hoe de toekomst eruit zal gaan zien, is zo'n Opkikkerdag echt iets waar ze naar toeleeft en van nageniet. "Het was een geweldige dag voor het hele gezin", aldus moeder Jocelyn. "Normaal staat hier in huis alles in het teken van onze zieke dochter. Daardoor krijgt zus Liz vaak niet de aandacht die ze verdient."

De ene na de andere verrassing stond het Needse gezin op zaterdag 16 juni te wachten. Met als doel even alle zorgen vergeten. Nadat de dames mooi waren opgemaakt, werden ze door een professionele fotograaf op de foto gezet. Daarna stapten ze in een heuse speedboot. Jocelyn: "Ik vond het best eng, maar Jill zat met een brede smile achter het stuur. Ja, zij en ook Liz mochten zelf sturen. Dat vonden ze natuurlijk geweldig!"

Verder bestond de dag naast lekker eten uit het samen maken van dromenvangers, een rit onder politiebegeleiding in een limousine inclusief kinderchampagne, een rit in een sportauto en een roofvogelshow. Jill was voor deze dag opgegeven door het team dat haar behandelt in het SKB in Winterswijk.

Meer berichten