Scouting Neede werft leden en vrijwilligers met schommelen en taarten bakken

Neede - Scouting Neede heeft vrijwilligers nodig. Met name daarom werd vrijdag en zaterdag het allereerste OUTDOOR WKND gehouden in en rond Bakkerij Stroet en de aangrenzende markthal.

Er waren talloze leuke activiteiten, die kinderen, ouders en grootouders naar de Borculoseweg moesten trekken. De ondernemers droegen er allemaal hun steentje aan bij. Vrijdag was er door de oudere scouts een vijf meter hoge zweefmolen gebouwd, die zaterdag door zo'n 120 kinderen werd uitgeprobeerd. Ook konden kinderen die avond in het centrum speuren naar de ingrediënten van SpongeBobs krabburger. Waarna ze zelf hun burger konden samenstellen en opeten.

In de Olde Bioscoop werd er overnacht van vrijdag op zaterdag. Nadat de scouts ze zaterdag in alle vroegte waren gewekt door Marcel Stroet: ze moesten aan het werk. Iedereen kon samen met de bakker zijn eigen appeltaart bakken, nadat ze bij de groenteboer hun appeltjes hadden uitgekozen. 

Een van de aanwezigen: "Het is toch prachtig voor de scouting, dat er ook veel niet-leden meedoen. Hopelijk levert het nieuwe leden en vrijwilligers op."

Foto's: Gerjan Bruntink

Meer berichten