Foto:

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij Reurpop

Het team van 'Rijden Zonder Invloed' is vrijdag in Ruurlo aanwezig om bezoekers van Reurpop bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Ruurlo - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken.

De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen.

Het campagneteam is op 8 juni tussen 19.30 en 01.30 uur aanwezig bij Reurpop. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijgen ze in een virtual reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Meer informatie op de website

rijdenzonderinvloed.nl

Meer berichten