Bij FC Eibergen werd op dinsdag 1 mei de finale van de 'Pionflip Challenge' gehouden.
Bij FC Eibergen werd op dinsdag 1 mei de finale van de 'Pionflip Challenge' gehouden.

Arion Berisha flipt het vaakst op de Bijenkamp

Eibergen - Bij FC Eibergen werd op dinsdag 1 mei de finale van de 'Pionflip Challenge' gehouden, die namens Sport Federatie Berkelland georganiseerd werd voor basisscholen in Berkelland. Arion Berisha van Op d'n Esch liet zich aan het eind van de middag tot winnaar kronen.

U weet niet wat de Pionflip Challenge is? Komt-ie: Het is de bedoeling dat de deelnemers in één minuut een plastic pionnetje zo vaak mogelijk een salto laten maken, waarbij de pion rechtop landt. Dit filmpje maakt alles duidelijk.

Om 12.30 uur begon de strijd tussen de finalisten. Deze waren via voorrondes op de afzonderlijke scholen de afgelopen weken naar voren gekomen. Per school waren er drie finalisten. Deze streden tegen elkaar om de titel 'Pionflipkampioen 2017/2018'. Onder toeziend oog van drie scheidsrechters van Sport Federatie Berkelland (SFB) kwamen alle finalisten aan de beurt.

Niels Pasop won namens basisschool Van der Lugt uit Gelselaar de derde prijs met 24 flips. Hij won overigens pas na een 'flip-out' met schoolgenoot Jesse Mensink, die hetzelfde aantal bereikte. Op de tweede plek eindigde Xam Hobelman van de Schakel in Eibergen. Hij had één flip meer dan de nummer drie en slechts eentje minder dan de uiteindelijke winnaar, Arion Berisha van Op d'n Esch. Hij ging er na 26 flips vandoor met het applaus en de pionvormige bokaal van de SFB.

Meer berichten