Logo berkelnieuws.nl


Nieuwe N18 gaat woensdag open, maar ze zeggen niet hoe laat...

De nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo gaat op woensdag 2 mei in de loop van de middag open voor het verkeer. Hoe laat dit precies gebeurt, wordt niet vooraf bekend gemaakt. Rijkswaterstaat wil voorkomen dat mensen in de rij gaan staan om als eerste over de nieuwe weg te rijden. Dit kan namelijk onveilige situaties met zich meebrengen.

Enschede - De nieuwe weg gaat volgens een strikt protocol open voor het verkeer. Als eerste gaat het weggedeelte van Enschede naar Groenlo open. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat maakt de weg toegankelijk voor het verkeer en rijdt voorop. Daarbij houdt hij een aangepaste snelheid aan. Het 'normale' verkeer mag hem niet inhalen; dit wordt ook wel 'blokrijden' genoemd. Indien er onvoorziene omstandigheden zijn, zal de weginspecteur het verkeer stoppen en zorgen dat de weg vrij wordt gemaakt. Bij iedere afrit is het verkeer vrij om de N18 te verlaten. Nadat de weginspecteur de verschillende toeritten gepasseerd is, kan het verkeer daar in de richting van Groenlo de nieuwe N18 op. Daarbij wordt hij geholpen door verkeersregelaars die de hekken op de toeritten aan de kant schuiven.

In Groenlo keert de weginspecteur om. Hij rijdt vanaf daar over de nieuwe N18 richting Enschede. De werkwijze voor de rijbaan richting Enschede is vervolgens hetzelfde als richting Groenlo.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox