Twee dagen voor de opening genoot deze jongeman nog even van de rust op het tracé. Eigen foto
Twee dagen voor de opening genoot deze jongeman nog even van de rust op het tracé. Eigen foto

Film over totstandkoming nieuwe autoweg vanaf 18 mei te zien

Enschede/Haaksbergen/Rietmolen - De Nieuwe N18 gaat deze week open. De regionale filmclubs hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een documentaire over de totstandkoming van deze autoweg. Op 18 mei is de première in Enschede. Daarna wordt de film ook elders vertoond. Entree: 5 euro.

'N18, De film' laat zien hoe de nieuwe weg tot stand kwam, met commentaren van inwoners die moesten verhuizen, aanwonenden die hun omgeving drastisch zagen veranderen en wegenbouwers die 26 kunstwerken bouwden en tientallen kilometers asfalt legden.

Volgens de makers, allemaal amateur-filmers, is het een onthullende, aandoenlijke, vermakelijke, informatieve en historische film geworden.

De Twentse première is op vrijdag 18 mei om 20.00 uur in Concordia aan de Oude Markt in Enschede. Op donderdag 31 mei wordt de film vertoond in De Oude Usselerschool in Usselo. Aanvang: 19.30 uur. En om 20.00 uur diezelfde avond in Theater de Kappen in Haaksbergen. Op vrijdag 8 juni tenslotte is de vertoning om 20.00 uur in Dorpsaccommodatie Rietmolen.

Kaarten zijn niet te reserveren, ze worden uitsluitend aan de zaal verkocht. Met het kopen van een kaartje steunt de bezoeker de regionale videoclubs.

Meer berichten