Borculose scholen vieren eerste lustrum Konings Sport Experience

Alle basisscholen uit Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo houden vrijdag 20 april in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland (SFB) voor het vijfde jaar op rij de Konings Sport Experience Borculo. Sinds 2014 zijn de Koningsspelen, de schoolsportdag en de Sport Experience samengevoegd tot één grote sportdag voor hele bovenbouw.

Borculo - De dag bestaat uit twee verschillende onderdelen, namelijk de atletiekonderdelen waar de leerlingen een diploma voor krijgen en het onderdeel Sport Experience, waarbij de kinderen kennismaken met verschillende bijzondere en niet-alledaagse sporten. De atletiekonderdelen vinden onder leiding van ouders en leerkrachten plaats op de velden van korfbalvereniging Olympia '22 en de Sport Experience zal plaatsvinden op de velden van v.v. Reünie. Onderdelen van de Sport Experience worden begeleid door leerlingen van het Graafschap College afstudeerrichting Sport en Bewegen uit Doetinchem.

Enkele onderdelen van dit jaar zijn Expeditie Robinson, flag football, volleyton, mountainbiken, archery attack, survival, golf, lacrosse en dans. In de ochtend gaan de kinderen uit de groepen 7/8 naar de atletiekonderdelen en de groepen 5/6 naar de Sport Experience. Na de middag wordt er gerouleerd.

In totaal komen er meer dan vijfhonderd leerlingen in actie. Iedereen is welkom om te komen kijken

Meer berichten