Maikel van der Neut: "Vernieuwen doe je door bruggen te bouwen tussen inwoner en overheid."
Maikel van der Neut: "Vernieuwen doe je door bruggen te bouwen tussen inwoner en overheid."

'Berkelland moet lef tonen om minder vanuit regels te denken'

Maikel van der Neut stelt zich op deze plek voor aan de kiezers van de gemeente Berkelland. Hij is de nummer 5 op de lijst van het CDA en woont met zijn jonge gezin in Neede.

Neede - "Bij Rabobank Nederland begeleid ik grote ondernemingen, die problemen hebben op het bestuurlijke, projectmatige of financiële vlak. Net als in Berkelland wordt vaak te lang vastgehouden aan oude plannen in plaats van tussentijds bij te sturen. De nieuwe N18 zorgt voor kansen, maar de gemeente houdt vaak nog te star vast aan verouderde plannen die de groei belemmeren. Berkelland moet het lef hebben om minder vanuit verordeningen en regels te denken. Het beleid moet innovatiever en flexibeler. Het gaat om lokaal maatwerk en vertrouwen in inwoners en ondernemers om plannen te realiseren. Om dat te bereiken heb je nieuwe mensen nodig met andere competenties."

Met containerbegrippen als 'goed wonen' of 'goed werken' kan Van der Neut niets: "Als ik in de raad kom, ga ik aan de slag met onder meer een commerciëler beleid om Berkelland te promoten. De N18 moet nieuwe ondernemers trekken en de mogelijkheden voor inwoners vergroten. Werkgelegenheid en economie zijn de motor voor de leefbaarheid. Ik pleit voor meer woningbouw in de kernen, ook voor starters. Senioren moeten dichtbij de centra kunnen wonen, niet ver van alle voorzieningen. De dorpsharten moeten sneller heringericht worden en er moet een nieuw bestemmingsplan buitengebied komen. Tenslotte pleit ik voor meer aandacht voor jongeren: geen hangplekken, maar Jimmy's."

Jimmy's zijn ruimtes waar jongeren terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, maar tegelijkertijd zijn het plekken om ideeën uit te werken, projecten uit te voeren en waar jongeren om hulp en advies kunnen vragen.

Meer berichten
Shopbox