Wijnand Bleumink: "Niet iedereen is in staat om op slechts één vaste dag per maand spullen ter reparatie aan te bieden en al dan niet gerepareerd diezelfde dag weer op te halen."
Wijnand Bleumink: "Niet iedereen is in staat om op slechts één vaste dag per maand spullen ter reparatie aan te bieden en al dan niet gerepareerd diezelfde dag weer op te halen."

Vernieuwd Repair Café Berkelland laat vaste tijden los

Repair Café Berkelland repareert niet meer op één enkele vaste dag per maand. In plaats daarvan kan eenieder die reparaties willen laten uitvoeren eenvoudigweg bellen voor een afspraak en het te repareren product langsbrengen, wanneer het hem of haar uitkomt.

Borculo - Coördinator Wijnand Bleumink legt uit: "Deskundige vrijwilligers beoordelen het apparaat op de reparatiemogelijkheden en na de reparatie krijgen de bezoekers bericht en kan men het apparaat weer ophalen, meestal al binnen enkele dagen."

Repair Café Berkelland moet niet verward worden met Repair Café De Berkel, dat reparaties verricht bij eetcafé De Hoeksteen aan de Steenstraat 3 in Borculo. De Berkel kent vaste tijden: elke tweede woensdag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 21.00 uur zijn mensen hier welkom.

Bleumink doet het met zijn twee vrijwilligers echter anders: "Niet iedereen is in staat om op slechts één vaste dag per maand spullen ter reparatie aan te bieden en al dan niet gerepareerd diezelfde dag weer op te halen. Het Repair Café Berkelland is hierdoor veel flexibeler. Een ander verschil is dat veel standaardonderdelen bij ons op voorraad wordt gehouden, waardoor bezoekers sneller en adequater geholpen kunnen worden."

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties aan allerhande draagbare huis-, tuin-, en keukenapparaten, het vervangen van horlogebatterijen en slijpwerk van gereedschappen, scharen, keukenmessen en elektrische heggenscharen.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie, die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omgeving, met name bedoeld voor hen die het repareren zelf niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. Eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor slijpwerk worden kleine bedragen gerekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Komende weken is er bij Repair Café Berkelland speciale aandacht voor horlogebatterijen. Bleumink: "We hebben een ruime voorraad batterijen en daarom kunnen we bijna altijd zeggen: 'klaar terwijl u wacht'."

Voor informatie en routebeschrijving: repaircafeberkelland@kpnmail.nl, tel. 06-57 977 625 (maandag t/m zaterdag) en de website

Meer berichten
Shopbox