Tijdens de goededoelenmarkt op CSB De Wereldboom in Borculo is 194 euro opgehaald.
Tijdens de goededoelenmarkt op CSB De Wereldboom in Borculo is 194 euro opgehaald.

Kinderen Wereldboom halen bijna 200 euro op voor goede doel

Tijdens de op vrijdag 26 januari gehouden goededoelenmarkt op CSB De Wereldboom in Borculo is 194 euro opgehaald. De markt vormde de afsluiting van het kernconcept Energie, een van de thema's waarmee het 'ontdekkend leren' op deze school wordt vormgegeven.

Borculo - Zo'n afsluiting gebeurt altijd met een festiviteit of een activiteit. En omdat dit thema het motto 'Van anderen helpen, krijg je energie' had gekregen, was gekozen voor een markt waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Na een campagne van twee weken, waarin de kinderen zelf een goed doel mochten nomineren en presenteren, werden er verkiezingen gehouden.

De winnaars - met beiden precies evenveel stemmen - waren Stichting Dierenlot en het Wereldnatuurfonds. En voor deze goede organisaties hebben alle kinderen iets bedacht of gedaan om geld op te halen.

Het resultaat van deze inspanningen was op 26 januari te bewonderen op De Wereldboom. De hele school was versierd en omgetoverd in een sfeervolle markt, waar je je kon laten masseren, schminken of je nagels kon laten lakken, waar je kon genieten van koffie met wat lekkers en waar je van alles kon kopen. Niet alleen de kinderen en leerkrachten kregen daar energie van, de ouders en opa's en oma's voelden dat ook.

Meer berichten